Makita

DLM460PT2

BESTE KEUZE

Wolf Garten

A 3472V

BESTE PRIJS

Makita

DLM460PT2


PREMIUM

 

Regelmatig gras maaien is zeer belangrijk om je gazon gezond te houden tevens als regelmatig water geven en bemesten. Wanneer je een nieuwe grasmaaier wilt kopen, kan een accu grasmaaier een zeer goede keuze zijn.

In de laatste jaren zijn accu grasmaaiers steeds populairder geworden, omdat steeds meer mensen willen rekening houden met het milieu. Je hebt dan ook geen gedoe meer met olie verversen, benzine kopen of het vervelendste van allemaal de elektrische draad altijd met je meeslepen.

Er zijn wel heel wat dingen waarmee je rekening moet houden als je op zoek gaat naar een accu grasmaaier, zoals de maaibreedte, maaihoogte, zelfrijder, accu duur, accu oplaadtijd,…

Omdat er zoveel functies zijn, kan het kopen van een accu grasmaaier zeer overweldigend zijn. Maar er is geen reden voor. Dit overzicht is ontworpen om je te helpen erachter te komen wat je precies in een accu grasmaaier zoekt.

Beste Accu Grasmaaiers Van 2019:

1Makita DLM431PT2

makita grasmaaier

MEER INFO

De Makita DLM431PT2 is de beste accu grasmaaier die je je momenteel kunt aanschaffen. Hij is perfect voor tuinen met een oppervlakte van 251 tot 500 m2 danzij zijn maaibreedte van 43 tot 47 cm. Wat deze Makita zo speciaal maakt is dat het werkt op een dubbel accusysteem. Je plaatst de 2 18 volt accu’s bovenaan op de machine en je beschikt nu over een kracht van 36 volt. Wat ook geweldig is, is dat je 9 verschillende maaihoogtes hebt (tussen de 20 en 75 millimeter). Verder bedraagt de oplaadtijd voor de batterij maar 45 minuten dus moest je dit vergeten zijn, dan kan je dit nog snel doen. Een laatste pluspunt is dat de meegeleverde Makita LXT accu’s ook op ander elektrisch gereedschap passen van Makita.

Ondanks deze toch onze favoriet is, zijn er toch 2 minpunten die ik je wil meegeven. Hij heeft geen mulching functie maar gelukkig wel een 50 liter opvangzak dus dit compenseert dit wel. Verder is het ook geen zelftrekker maar met zijn 17 kilo heb je wel een vrij lichtgewicht in huis.

Een geweldig discussiepunt bij deze Makita DLM431PT2 is het lawaai. Ik vind deze vrij stil maar sommigen hebben hier toch een andere mening.

Als je al beschikt over 2 18 volt Makita batterijen van ander Makita gereedschap, dan kan je beter de Makita DLM431Z aanschaffen. Deze is goedkoper in prijs omdat hier de accu’s niet zijn bij inbegrepen. Hierdoor bespaar je toch al makkelijk €130.

Pluspunten
 • Batterij gaat lang mee
 • Accu’s werken ook op ander Makita gereedschap
 • 50 liter opvangbak
 • Altijd op de hoogte van de batterijstatus
Minpunten
 • Geen Mulching Functie

2Wolf Garten A 3472V

Wolf Garten A 3472V

MEER INFO

Voor tuinen met een oppervlakte tot 250m2 raden we de Wolf Garten A 3472V. Hier heb je de keuze of je de mulching functie gebruikt waardoor het gras wordt verpulverd en het als meststof terug op de gazon wordt gestrooid. Indien je dit niet wil, er is ook nog altijd een 30 liter opvangbak. Bij deze Wolf Garten heb je de keuze uit 6 maaihoogtes van 25 tot 75 millimeter. De oplaadtijd van de batterij varieert van 60 tot 90 minuten dus dit is ook nog vrij snel. Verder is deze accu grasmaaier ook een lichtgewicht met zijn 14 kg.

Waar je toch ook rekening mee moet houden is dat deze best wel wat lawaai maakt, ongeveer een 96 db. Verder is de oplader ook vrij groot en kan ook lawaaierig zijn. Dus best dat je deze oplaadt in je garage of tuinhuis.

Pluspunten
 • Mulching functie
 • Batterij laadt snel op
 • zeer wendbaar
 • makkelijk op te bergen
Minpunten
 • Best wel wat lawaai

3Makita DLM460PT2

Makita DLM460PT2

MEER INFO

Als je een hele grote tuin hebt (500-1000m2) en je bent op zoek naar een accu grasmaaier. Dan kies je best voor Makita DLM460PT2. Zoals de bovenstaande Makita beschikt deze ook over het gemakkelijk dubbelaccusystem. Zodat je ook hier dubbel vermogen hebt. In tegenstelling tot zijn kleinere broertjes beschikt de DLM460PT2 wel over een Mulching functie. Dus moest je dit nu echt per se een Makita willen met mulching functie. Deze vind je in dit model. Verder is er ook nog een opvangbak van 60 liter. De laadduur van de batterij blijft wel dezelfde en dat is 45 minuten.

In tegenstelling tot de andere Makita’s heeft deze maar 5 maaihoogtes. Maar deze varieren wel van 20 tot 75 mm. Nog een minpuntje is de prijs. Aangezien dit de grote broer is, betaal je hier ook wel wat aanzienlijk meer voor. Verder is het ook geen zelftrekker en aangezien deze toch 27 kilo weegt, ga je toch wat kracht moeten zetten.

Pluspunten
 • Mulching functie
 • Batterij laadt snel op
 • Voor zeer grote tuinen
Minpunten
 • Geen zelftrekker desondanks het gewicht

4Bosch Rotak 37 Li

Bosch Rotak 37 Li

MEER INFO

Voor de doorsnee tuin kan je ook nog altijd rekenen op de Bosch Rotak 37 Li. In vergelijking met de bovenstaande accu grasmaaiers, maait deze buiten zijn wielen. Zodat je ook heel mooi de graskanten kan meenemen. De oplaadtijd van de batterij is 60 minuten maar interessant is dat de batterij eigenlijk al 80% is opgeladen na 30 minuten. Heb je last van je rug tijdens het gras maaien? Geen probleem! Deze Bosch beschikt verstelbare handgrepen voor een verbeterde lichaamshouding of zoals zij het noemen “Ergoflex’-systeem”. Ook deze is vrij licht van gewicht aangezien hij maar 13 kg weegt.

Wat toch ik net een beetje minder vind, is dat er geen mulching functie bij is.

Pluspunten
 • Maait buiten zijn wielen
 • Ergoflex-systeem
 • Lichtgewicht
Minpunten
 • Geen mulching functie

5Powerplus Dual Power POWDPG7557

Powerplus Dual Power POWDPG7557

MEER INFO

Als je maar een kleine tuintje hebt, dan is deze Powerplus Dual Power POWDPG7557 accu grasmaaier ideaal! Met zijn maaibreedte van 32 cm is deze de perfect grasmaaier voor tuintjes tot 50m2. Je kan kiezen uit 5 maaihoogtes van 25 tot 65 mm en de oplaadtijd van de batterij duurt ongeveer 90 minuten. Het geweldige aan deze grasmaaier is eigenlijk dat je een pakket koopt. Je krijgt dus een accu grasmaaier en een trimmer. Met deze trimmer kan je perfect de kantjes maaien tot een prachtig resultaat.

Nadeel is dat er geen mulching functie bij is maar je kan al je gras opvangen in de 30 liter opvangbak.

Pluspunten
 • Je krijgt er een trimmer bij
 • Powerplus Dual Power accu is ook te gebruiken met ander Powerplus gereedschap
Minpunten
 • Geen mulching functie

Conclusie

Als je op zoek bent naar de beste accu grasmaaier, kies dan voor de Makita DLM431PT2. Deze kwam het best uit onze testen. Ben je op zoek naar een accu grasmaaier voor een grote tuin, dan ga je best voor de Makita DLM460PT2.

Wat moet je opletten wanneer je een accu grasmaaier koopt?

Niet alle accu grasmaaiers zijn hetzelfde. Er zijn heel wat functies waar je rekening mee moet houden afhankelijk van je tuin.

Batterijduur: De batterijduur is de belangrijkste eigenschap waar je op moet letten. Je wilt graag je gras in 1 keer afrijden en niet 5 keer stoppen om je batterij op te laden. Hou hier zeker rekening mee.

Gazonoppervlakte: Zorg ervoor dat je weet hoe groot je tuin is. Want dit is essentieel wanneer je een accu grasmaaier koopt. Dit gaat ook impact hebben op de maaibreedte.

Maaihoogte: Je kan best altijd een grasmaaier kopen die verstelbaar is in hoogte. Soms groeit het gras sneller dan je kan bijhouden dus als je de hoogte kan aanpassen, heb je hier geen problemen mee.

Zelfrijdend: Meeste accu grasmaaier zijn vrij licht van gewicht aangezien er enkel maar een batterij in zit. Maar als je toch een dagje ouder wordt, kan dit wel handig zijn.

Extra’s: Verschillende merken bieden accu grasmaaiers aan waarbij je bijvoorbeeld een extra batterij krijgt. Het is altijd handig dat je een backup hebt.

Lithium of loodzuurbatterijen: Hou verder ook rekening met het type batterij. Lithium batterijen slaan over het algemeen meer energie op en houden langer een lading vast dan oplaadbare loodzuurbatterijen, maar loodzuurbatterijen zijn beter bestand tegen corrosie.

Mulching: Als je kiest voor mulchen, betekent dit dat je je maaisel op de grond achterlaat nadat je hebt gemaaid. Veel draadloze maaiers verwerken maaisel tot ze fijn zijn gehakt, zodat ze uiteenvallen en de grond verrijken met voedingsstoffen.

Accu Grasmaaier FAQ

Wat is een accu grasmaaier?

Een accu grasmaaier is aangedreven door een batterij. Deze batterij moet wel regelmatig opnieuw worden opgeladen.

Kan je met accu grasmaaiers nat gras maaien?

Dat kan. Maar dit vraagt wel extra kracht. Vergeet zeker niet je grasmaaier schoon te maken na het maaien van nat gras.

Kan je hoog gras maaien met een accu grasmaaier?

Dit is zeker mogelijk. Zorg er wel voor dat je een grasmaaier aanschaft met verschillende maaihoogtes zodat je niet in de problemen komt.

Hoe lang kan ik maaien met een volle batterij?

Dit hangt af van de grasmaaier en batterij in kwestie. Dus bekijk dit zeker goed wanneer een je accu grasmaaier koopt.

REVIEW OVERVIEW
Beste Accu Grasmaaier
Previous articleModerne Tuin
Next articleTips Voor Het Perfecte Gras
avatar
Mijn naam is Marco en ik ben gek op alles wat met tuinen te maken heeft. Ik ben een tuinaannemer van beroep en in mijn vrije tijd probeer ik nog wat te bloggen over mijn passie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here