Beste Benzine Grasmaaier

0
533
Beste Benzine Grasmaaier

Einhell GC-PM

40 S-P

BESTE KEUZE

Powerplus

POWEG63772

BESTE PRIJS

McCulloch

M46-140WR


PREMIUM

 

Er is niets mooier dan een vers gemaaide gazon. Hierdoor ziet je tuin er mooi verzorgd uit en het houdt ook ongedierte op een afstand. Want deze nestelen zich ook graag in lang gras. Maar het kost inderdaad wel wat moeite om je gazon pico bello te krijgen maar de voldoening die je er na hebt, is absoluut geweldig. Als je op zoek bent naar een krachtige grasmaaier dan kies je best voor een benzine grasmaaier aangezien deze nog altijd meer kracht hebben dan bijvoorbeeld een accu grasmaaier.

Er zijn wel heel wat dingen waarmee je rekening moet houden als je op zoek gaat naar een benzine grasmaaier, zoals de maaibreedte, maaihoogte, zelftrekker, type benzine,…

Als je voor een benzine grasmaaier kiest, moet je toch ook wel rekening houden met wat dingen. Benzine grasmaaiers maken altijd nog heel wat lawaai, dus je kan altijd best een koptelefoon opzetten. Verder moet je voor je begint te maaien ook altijd even de olie en benzinemeter nakijken.

Beste Benzine Grasmaaiers Van 2019:

1Einhell GC-PM 40 S-P

Beste Benzine Grasmaaier

MEER INFO

Wie een tuin tot 500m2 heeft, heeft vast en zeker wel eens naar de Einhell GC-PM 40 S-P gekeken. Het is een van de goedkopere grasmaaiers en heeft tevens ook een licht gewicht. Je moet wel zorgen dat je genoeg benzine in huis hebt, hij werkt namelijk op Euro 95, Euro 98 of E10. Het vermogen van 1200 watt is in principe niet heel veel voor zijn soort, maar hij kan zijn werk prima doen. Voor sommige mensen is de grasmaaier wat luid, maar ik vind het zelf reuze meevallen. Als je kijkt naar andere grasmaaiers, dan is deze nog redelijk stil met zijn 92 dB.

Hoewel hij geschikt is voor tuinen tot 500m2, is hij toch redelijk klein. Zo heeft hij bijvoorbeeld een maaibreedte van 40 cm, en is de maaihoogte maximaal 60 mm. Deze maaihoogte kun je overigens instellen op 5 verschillende standen.
Helaas is er geen mulching functie aanwezig, maar de bak waar het allemaal in opgevangen wordt kan tot 50 liter bevatten.
Wie op zoek is naar een kleine grasmaaier die de klus kan klaren, is dus op zoek naar deze Einhell grasmaaier.

Pluspunten
 • Is zeer licht en daarom zeer handig in gebruik
 • Zelfrijdend
 • Super handige opvangbak (bespaart je heel wat tijd)
 • Gebruikt zowel Euro 95, Euro 98 als E10
Minpunten
 • Kon er niet echt vinden. Het heeft een kleine opvangbak maar het is dan ook een benzine maaier voor kleine en middelgrote tuinen.

2Powerplus POWEG63772

Powerplus POWEG63772

MEER INFO

Een grasmaaier met mulching functie. Wie wilt dat nou niet? Het is heerlijk om al dat vers gemaaid gras over je gazon verspreid te hebben, dat geeft een natuurlijke geur. Met een maaibreedte van 41cm en een maximale maaihoogte van 75mm kun jij heerlijk je gazon van 500m2 maaien. Er zijn 7 verschillende maaihoogte-instellingen aanwezig, je kunt het dus helemaal aanpassen naar jouw wens. Je hoeft ook niet al te moeilijk te doen om deze hoogte aan te passen, er is een centrale maaihoogteinstelling aanwezig. Ik ben zelf wel een voorstander van lichte grasmaaiers omdat deze gebruiksvriendelijk zijn, daarom is het wel fijn dat deze grasmaaier maar 25,4 kilogram weegt.

Toch kun je in zo’n klein ding best veel kracht kwijt. Dat bewijst de motor van 1900 watt maar weer. Tevens moet je deze grasmaaier wel genoeg benzine geven als je hem wilt laten draaien. Er kan maximaal 0,8 liter in dit beestje. Hebben we het over het volume van de opvangbak, dan kan er maximaal 50 liter in.

Pluspunten
 • Lekker gebruiksvriendelijk
 • Maar liefst 7 maaihoogtes
 • Zelftrekker
Minpunten
 • Durft soms wel eens moeilijk te starten

3Murray EQ500

Murray EQ500

MEER INFO

Als je een grotere tuin hebt, dan wil je natuurlijk ook een sterkere grasmaaier die meer oppervlakte kan dekken. Dat is wat Murray EQ500 jou biedt. Hij is geschikt voor tuinen tot 1000m2. Vanzelfsprekend heeft hij ook een grotere maaibreedte, namelijk 26 centimeter. Heb je nou echt een hele poos geen zin gehad om het gras te maaien? Geen probleem. De Murray EQ500 kan tot maar liefst 92mm hoog maaien. Is jouw gras korter? Dan kun je dit door middel van 6 verschillende standen aanpassen.

Er is een opvangbak aanwezig van 60 liter, maar je kunt er ook voor kiezen om de mulching functie aan te zetten. Hierdoor wordt het gras versnipperd en wordt het als meststof terug geblazen in het gazon. Al dit vermogen en de verschillende opties zorgen er wel voor dat de grasmaaier een kleine 28 kilo weegt. Persoonlijk vind ik dit nog vrij licht voor alle mogelijkheden die je met dit apparaat hebt.

Pluspunten
 • Gaat lang mee en gaat moeilijk kapot zelfs onder moeilijke omstandigheden
 • Keuze of je het gras langs de zijkant of achterkant er uit laat komen.
 • Briggs & Stratton motor
Minpunten
 • De maaihoogte instellen is soms een beetje knoeien omdat je deze per wielas moet doen

4Powerplus POWXG60245

Powerplus POWXG60245

MEER INFO

Ben je echt op zoek naar het beest der grasmaaiers? Dan ben je op zoek naar de Powerplus POWXG60245. Tuinen tot maar liefst 1500m2 zullen profijt hebben van deze grasmaaier. Uiteraard heeft deze grasmaaier een mulching functie, maar hij heeft ook een opvangbak van 65 liter. Je kunt tot 75 mm in de hoogte maaien met 7 verschillende standen. Qua vermogen kom je niks tekort, hij werkt op 3460 watt. Je zou ook kunnen zeggen dat hij 5,1pk vermogen heeft. Natuurlijk produceert zo’n goede motor wel aardig wat geluid, 99dB, dus als je harde geluiden liever uit de weg gaat dan kun je het beste oordopjes kopen.

Je zult wel merken dat hij zwaarder is dan de gemiddelde grasmaaier. Hij weegt maar liefst 35,5 kilo. Dat is toch nog aardig wat. Gelukkig hoef je niet persé al dit gewicht voort te duwen. Hij kan ook prima zelf rijden. Er is natuurlijk ook een inklapbare duwboom aanwezig waardoor jij de grasmaaier, na gebruik, netjes kunt opbergen.

Pluspunten
 • Als je een hele grote tuin hebt, dan moet je zeker deze kiezen
 • Zelftrekkend wat hier ook wel nodig is
 • Mulching functie
Minpunten
 • 99db is heel luid, dus zorg voor bescherming voor je oren

5McCulloch M46-140WR

McCulloch M46-140WR

MEER INFO

Heb jij toevallig een tuin die 1000m2 of kleiner is? Dat komt mooi uit, dan zou je de McCulloch M46-140WR kunnen gebruiken voor jouw tuin. Met een snelheid van 4 km/h maait hij net een beetje sneller dan de gemiddelde grasmaaier. Hij is ook uitermate geschikt voor tuinen waar het gras een tijdje langer groeit, hij maait namelijk tot 80mm hoog. In de breedte kun je uitgaan van 46 centimeter. Je moet er wel rekening mee houden dat niet elk soort benzine in het 0,8 liter reservoir past. De grasmaaier draait alleen op Euro 95 en Euro 98. Gooi hier dus geen E10 in. De duwboom kun je instellen op jouw hoogte zodat je ergonomisch te werk kunt gaan. Verder kun je de duwboom ook gebruiken om de grasmaaier netjes weg te leggen. Zo neemt hij net wat minder ruimte in beslag.

We weten nu dat dit een zeer goed model is. Maar wat als ik zei dat daar dan natuurlijk ook een  bijpassend prijskaartje bij zit. Hij is flink wat duurder dan de andere grasmaaiers, maar dan heb je ook echt een beest in huis.

Pluspunten
 • Snel (4 km/h)
 • Maaihoogte tot 80mm
 • Mulching functie en grote opvangbak van 50 liter
Minpunten
 • Heeft soms niet altijd even veel grip

Conclusie

Als je op zoek bent naar de beste benzine grasmaaier, kies dan voor de Einhell GC-PM 40 S-P. Deze kwam het best uit onze testen. Ben je op zoek naar een benzine grasmaaier voor een grote tuin, dan ga je best voor de Powerplus POWXG60245.

Wat moet je opletten wanneer je een benzine grasmaaier koopt?

Type Brandstof: Kijk goed na welk type brandstof je nodig hebt. Meest benzine grasmachines rijden op Euro 95, Euro 98 of E10. Sommige modellen hebben de mogelijkheid dat je ze alle 3 gebruikt. Maar kijk dit goed na, dat je je niet vergist.

Gazonoppervlakte: De oppervlakte van je tuin moet je altijd in je achterhoofd houden wanneer je een nieuwe grasmaaier koopt. Bekijk dus ook zeker de maaibreedte.

Maaihoogte: Meeste mensen zijn niet altijd even consequent wanneer het aan komt om het gras af te rijden. Zorg er dus voor dat je je grasmaaier in hoogte kunt verstellen. Dit zal je veel moeite en werk besparen.

Zelfrijdend: Bij benzine grasmaaiers kies je toch best altijd voor een zelfrijdende machine. Het gewicht van deze machines is toch altijd aanzienlijk en dit zal je veel tijd besparen.

Mulching: Als je kiest voor mulchen, betekent dit dat je je maaisel op de grond achterlaat nadat je hebt gemaaid. Veel draadloze maaiers verwerken maaisel tot ze fijn zijn gehakt, zodat ze uiteenvallen en de grond verrijken met voedingsstoffen.

REVIEW OVERVIEW
Beste Benzine Grasmaaier
Previous articleTips Voor De Perfecte Balkontuin
Next articleGrasmaaier onderhouden
avatar
Mijn naam is Marco en ik ben gek op alles wat met tuinen te maken heeft. Ik ben een tuinaannemer van beroep en in mijn vrije tijd probeer ik nog wat te bloggen over mijn passie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here