Voor je een terrasverwarmer koopt, informeer je je best wat de beste keuze is voor jou. Past op jouw terras best een elektrische terrasverwarmer, gas terrasverwarmer of zelfs een hangende terrasverwarmer? Wij hebben hier enkele tips opgelijst hoe je best een terrasverwarmer kiest.

Hoe Kies Je Nu Best Een Terrasverwarmer?

Hoe ga je de terrasverwarmer gebruiken?

Dit is eigenlijk één van de belangrijkste eigenschappen waar je mee moeten rekening houden. Hou goed in gedachte, de grootte en vorm van je terras + ook de situaties hoe je deze gaat gebruiken. Verder is het ook interessant om te weten hoeveel mensen zich zouden kunnen verwarmen. Om een voorbeeld te geven. Als je een klein terras hebt en iedereen blijft toch een hele tijd aan tafel zitten, dan heb je eigenlijk al genoeg aan een tafelverwarmer waar iedereen lekker rond blijf zitten. Als je een groot terras hebt en je wilt in de winter toch af en toe even buiten wat bijpraten met wat mensen dan ga je best al voor een grotere terrasverwarmer.

Prijs

Terrasverwarmers variëren vrij sterk in prijs. Je hebt er al één voor €30 maar je kan ook gaan tot €700. De prijs hangt nauw samen met het type terrasheater dat je kiest. Een gas terrasvermarmer kost normaal tussen de €100 en €400 terwijl de prijzen van een elektrische terrasverwarmer variëren van €30 tot €700.

Kijk dus goed na welk budget je hebt voor de aankoop. Maar kies toch altijd voor kwaliteit. Lees goed de reviews en durf toch dat centje meer uit te geven zodat je niet elke jaar een nieuwe moet komen. Hou verder ook rekening met het verbruik. Want de elektriciteit en gas kosten afhankelijk van je terrasverwarmer moet je ook onthouden.

Bereik

Het bereik is van je terrasverwarmer is cruciaal tijdens je aankoop. Daarom moet je altijd goed kijken wat het aantal m2 is dat de terrasverwarmer in kwestie aan kan. Maar dit is niet het enige waar je op moet letten. Verder is de koude ook een belangrijke factor. Hoe kouder het is hoe meer kracht je terrasverwarmer moet hebben. Dus hou ook hier rekening mee.

Veiligheid 

Aangezien terrasverwarmers hitte opwekken, moet je toch heel voorzichtig zijn. Zorg ervoor dat deze stevig staat. Hij mag niet wiebelen zeker niet als er wind aan kan. Want als de terrasverwarmer omvalt, riskeer je een brand. Sommige terrasverwarmers hebben een automatische uitschakelfunctie dus dit kan altijd handig zijn. Het beste is ook om je terrasverwarmer te verankeren maar als je deze graag verzet, is dat natuurlijk niet mogelijk.

Als je een gas terrasverwarmer koopt, hou er dan rekening mee dat deze in een open ruimte moet staan. Want anders is er kans op koolstofmonoxide vergiftiging. Een elektrische kachel is meestal de veiligste oplossing maar zorg er dan voor dat er niets ontvlambaar dichtbij staat. Kijk ook altijd even de handleiding na of je nog extra veiligheidsmaatregelen moet nemen zoals dat kan zijn in sommige gevallen.

Het weer

Het weer heeft een grote invloed op je verwarming. Als je bijvoorbeeld een grote open tuin hebt waar veel wind kan komen, dan kies je best voor een stevige lage terrasverwarmer.

Het model

Het doel van een terrasverwarmer is het warm maken van een bepaalde oppervlakte. Maar meeste mensen willen dan ook graag een terrasverwarmer die bij hun terras of interieur past. Hier kan je ook altijd mee rekening houden die is voor mij niet van cruciaal belang. Bereik en veiligheid zouden altijd je nummer één prioriteit moeten zijn.

Gebruiksvriendelijkheid

Hou dit ook altijd in gedachte als je een terrasverwarmer koopt. Want als je elke week je gas moet vervangen, dat is niet altijd een pretje. Verder hebben sommige terrasverwarmers startknoppen en die kunnen soms nog al eens moeilijk doen als je deze een tijdje niet gebruikt hebt. Zorg ervoor dat de terrasverwarmer niet een extra klusje wordt maar iets waar je ten allen tijden van kunt genieten.

Heb jij nog enige tips voor mij? Dat zou geweldig zijn! Laat onderaan een comment en we bespreken het samen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here