Als we het hebben over accu grasmaaiers dan komt het merk Makita sowieso ter sprake. Maar waarom is dat? Op Coolblue zien we bijvoorbeeld zeer goede reviews van Makita en iedereen is er super enthousiast over. Maar waarop moet je letten als je Makita accu grasmaaier koopt?

De geschiedenis van Makita

Voor degene die Makita niet kennen, zij bestaan al sinds 1915 en komen uit Japan. Ze zijn voornamelijk gespecialiseerd in elektrisch gereedschap maar ze zijn ook expert in tuingereedschap zoals grasmaaiers. Hun visie draait vooral in het innoveren van gereedschap en dit heeft hen geen windeieren gelegd. Want Makita is bekend over de hele wereld en hun tools worden maar al te graag gebruikt door vele vakmensen.

Makita en Li-ion accu’s = match made in heaven

Makita ziet zich zelf graag als innovators en spenderen dus heel wat centen aan onderzoek. Hierdoor zijn ze dan ook baanbrekend wanneer het aankomt op li-ion accu’s en snelladers. Maar was is er nu zo geweldig dan die li-ion accu’s?

  • Dankzij de snelladers zijn deze in een mum van tijd opgeladen en verlies weinig tijd (de droom van elke klusser)
  • Li-ion accu’s beschikken over meer capaciteit
  • Verder is de levensduur van deze batterijen ook langer dan zijn concurrenten

Wat vind ik zo geweldig aan Makita?

Ze geven je de keuze of je een grasmachine wilt kopen al dan niet met lader en accu’s. Het wil dus zeggen dat als je al de 2 18v batterijen hebt dan kan je al gemakkelijk tot €100 besparen. Je kan deze al hebben doordat je ander Makita gereedschap hebt gekocht in het verleden. Ik vind het geweldig dat ze je niet verplichten om deze te kopen. Geeft me een gevoel van vrijheid en is leuk voor mijn portemonnee.

Aanbieding Makita

Momenteel heeft Makita de aanbieding als je nu een accu grasmaaier koopt, dat je 2 jaar extra garantie krijgt. Dus dan heb je in totaal 3 jaar garantie. Het enige wat je moet doen is Makita account aanmaken en je aankoop binnen de 4 weken registreren met behulp van je aankoopbon.

Accu grasmaaier Makita Assortiment

Je kan de accu grasmaaiers van Makita makkelijk onderverdelen in 3 groepen:

  • Tot 500 m2 met een maaibreedte 38 – 42 cm
  • Tot 500 m2 met een maaibreedte 43 – 47 cm: Dit zijn veruit de meeste populaire grasmaaier binnen het Makita assortiment.
  • Tot 1000 m2 met een maaibreedte 43 – 47 cm

Tot 500 m2 met een maaibreedte 38 – 42 cm: Makita DLM380Z & Makita DLM380PT2

Wat is het verschil tussen de Makita DLM380Z en de DLM380PT2? Wel, er is geen verschil. Het is compleet dezelfde grasmaaier enkel bij de Makita DLM380PT2 zijn de batterijen en snellader inbegrepen. Dus er is enkel een verschil van prijs.

Ik moet echt eerlijk toegeven dat de Makita DLM380PT2 een heerlijke machine is. Hij weegt maar 14,5 kg daardoor is het niet nodig dat het een zelftrekker is. Verder heb je ook veel bewegingsvrijheid en heb je je gras in een mum van tijd gemaaid. De oplaadtijd van de batterijen bedragen maar 45 minuten. Dus moest je dit vergeten zijn dan kan je dit nog snel doen en gedurende 45 minuten even wat ander tuinwerk opknappen. Want ik moet eerlijk toegeven dat ik dit ook regelmatig vergeet. Maar vaak is de batterij nog meer als genoeg opgeladen. De maaihoogte van de Makita DLM380PT2 bedraagt tussen de 25 – 75 mm en je hebt dan ook 6 standen om dit centraal in te stellen.

Tot 500 m2 met een maaibreedte 43 – 47 cm: Makita DLM431PT2 & Makita DLM431Z

Net zoals bij de vorige 2 modellen is er geen verschil tussen de Makita DLM431PT2 en Makita DLM431Z. Hier is de Makita DLM431Z degene zonder accu. Het verschil is ongeveer rond de €100 wat toch al behoorlijk is.

Ook bij deze was ik laaiend enthousiast. Hij heeft een opvangbak van 50 liter dus je kan lekker veel gras opvangen en je hebt maar liefst 9 maaihoogtes. Deze kan je dan ook met één handeling instellen. Verder is hij zo eenvoudig te bedienen dat iedereen ermee aan de slag kan. Verder moet je ook geen zorgen over het lawaai want hij is vrij stil. Voor de pro’s onder ons, het is een cirkelmaaier. Wat wel leuk had geweest, was een mulching functie maar de opvangbak lost dit wel op.

Tot 1000 m2 met een maaibreedte 43 – 47 cm: Makita DLM460PT2 & Makita DLM460Z

We vallen in herhaling maar de Makita DLM460PT2 en Makita DLM460Z maar zijn ook dezelfde modellen. De Makita DLM460Z is deze keer degene zonder accu. Hier heb je al een prijsverschil rond de €150.

Deze Makita grasmachines zijn absolute beesten. Het grote verschil met zijn kleine broertjes is dat deze modellen wel over een mulching functie beschikken. Ik vind dit toch wel altijd een nice-to-have. Want dat heen en weer gesleur met zo’n opvangbak word je wel beu op een bepaald moment. Als je toch de opvangbak gebruikt, deze beschikt over een inhoud van 60 liter. Dus daar geraak je best al een eindje mee. Verder heb je 5 maaihoogtes die je centraal kan instellen en de oplaadtijd blijft maar 45 minuten. Dit is echt wel lekker snel. Dus moest je het vergeten zijn, je kan je batterijen nog snel opladen en al wat voorbereidend werk doen in je tuin.

1 COMMENT

  1. Heb je bomen te snoeien, dan doe je je voordeel met een snoeikettingzaag. Om vanaf de grond in de hoogte te werken, kies je het best voor een telescopische stokkettingzaag . Voor veel groenliefhebbers is hun gazon het pronkstuk van hun tuin. Uiteraard is de keuze voor een efficiente en comfortabele grasmaaier dan erg belangrijk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here